23 maig 2021

Aquests han estat els guanyadors i guanyadores del 1er Concurs de Mels Catalanes, especial felicitació als socis de l'ASAB que han obtingut reconexement, el Salvador Mallofré i als germans Remei i Franc Lopez.

 

1r Premi de la Mel de romaní: Marià Castells

1r Premi de la Mel de mil flors: Florenci Martí

1r Premi de la Mel de muntanya: Florenci Martí

1r Premi de la Mel monofloral (castanyer): Salvador Mallofré

Premi Reina de les mels: Jordi Llaugí

 

2n Premi de la Mel de romaní: Remei López

2n Premi de la Mel de mil Flors: Jordi Llaugí

2n Premi de la Mel de muntanya: Rossend Margalef

2n Premi de la Mel monofloral (neret): Anna Mor

En el concurs van participar 65 mostres de mels diferents: 20 de romaní, 18 de mil flors, 10 de muntanya i 17 monoflorals. El jurat ha estat integrat per experts i especialistes en apicultura: Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; Fina Godall, de Consultoria Apícola Pajuelo, i M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit el responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos, Jordi Armengol; el responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos, Josep Maria Claria; el representant de la sectorial d’Apicultura de JARC, David Álvarez; el president de la FCAC, Ramon Sarroca, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.

COMPARTIR